zaterdag 3 september 2022

Een korte onderbreking

We zijn met vakantie. Vandaag is er een onderbreking vanwege een afscheid van een overleden goede kennis van ons. Dus we zijn even thuis. Het is de tweede keer dat we een vakantie onderbreken voor zoiets. Op de camping is geen wifi (hoera!). Maar omdat ik nu even thuis ben, kan ik wat berichten activeren.
We staan in de buurt van Utrecht, om precies te zijn in Lopikerkapel. We kunnen de bekende zendmast annex kerstboom van IJsselstein goed zien. Ik ben begin jaren 90 ooit in de mast geweest, toen de tuidraden voor het eerst van kerstverlichting werd voorzien. Men wilde er gewone 230 volt lampen ophangen, maar toen kwam men erachter, dat er ook een kleine energie centrale moest komen. Dus is
men overgeschakeld op led autoverlichting (12 volt) en wel van BWM.
We zitten wat het fietsen betreft vrij gunstig ten opzichte van Nieuwegein (waar de jongste nu woont), IJsselstein (boodschappen) en Schoonhoven (nostalgie). De Lek is ook dichtbij, dus Fenna boft ook. De camping is speciaal voor oudjes, of wel : lekker rustig. We moeten wel voorzichtig zijn met het gebruik van apparatuur, want men gebruikt hier 4A op het elektriciteitsnet. We hoorden dat in Dronten West (nieuwbouw) de boel na kortsluiting in brand gevlogen is. Er is op veel plaatsen de spanning weggevallen en is apparatuur
beschadigd. Er klapte van alles uit.. Tja, vroeger kregen ook de elektriciens een beter opleiding en bestond het coronadiploma niet. Zelfs geen pokkendiploma, maar die zijn er dus nu wel.
Gisteren zijn we naar IJsselstein gefietst, om wat rond te kijken in het centrum en boodschappen te doen. Wat was het daar druk! Volgens mij barst het daar van de studenten of zo. Erg veel jong volk, dat zich zeer gehaast voortbewoog. Het leek een mieren hoop. We waren weer blij terug te zijn op de camping. Daar staan we tussen de peren- en appelbomen.
We zijn aan het proefdraaien met de caravan. We hebben een lijstje met aandachtspunten gemaakt. De caravan bevalt in elk geval goed.