donderdag 1 september 2022

Klussen

voor en na het tappen
Gisteren ben ik aan het klussen geslagen in en om de caravan. Zoals van plan heb ik de losse rangeergreep gerepareerd. Hij zit nu als een huis. Ik heb twee slotbouten gebruikt. Het schroefdraad was een cm tekort, maar gelukkig bestaat er nog zoiets als een tapsetje.
Daarna heb ik het gas in orde gemaakt. Er moest een andere drukregelaar op en ik heb de plaats van de tank aangepast. Dat was een metalen kruis met een metalen spanband. In plaats van de grote grijze zit er nu een kleine blauwe tank in. Goed vastgesjord en op een plankje met een extra schijf om verschuiven tegen te gaan. Matwerk dus.
Ik heb de watertank gereinigd en het bed in orde gemaakt. De tafel die als 'lattenbodem' dient was vreemd genoeg 1,5 cm te smal! Omdat we toch van plan zijn het bed aan te passen, heb ik links en rechts een balkje geschroefd. Nu kan het tafelblad niet tussen de bankjes vallen.

Ik heb bewust wat zaken op de langere termijn geschoven. We willen daar eerst nog wat over nadenken. Zoals het vervangen van het keukenblokje. Het fineer laat los, de gaspitten zijn roestig en de afwerking is nogal slordig plakwerk. keukenblokje. Ik zag trouwens ook, dat de afvoer van het spoelbakje wat vreemd gemonteerd is. De afvoerslang van het bakje is over een afvoerpijpje geschoven dat door de vloer naar buiten gaat. Vervolgens heeft men er zwarte tape omheen gedraaid. De slang moet natuurlijk in het pijpje geschoven worden. Dan is er geen kans op een lekkage.
Een van de bagagebakken (achter de gasfles) is bij een opgemaakt bed, niet meer toegankelijk. Da's niet handig. Er moet een klep gemaakt worden aan de kopse kant in de caravan. De andere bak is van buitenaf nog te bereiken. Ik kon aan het interieur zien, dat iemand met weinig kluservaring bezig geweest is. Maar ach, het moet maar net je interesse hebben. Misschien leest ie graag boeken. Dat is dan weer iets wat ik niet leuk vind. Technisch (banden, koppeling, remmen enz.) is de wagen wel goed onderhouden.