maandag 1 juni 2020

Vandalisme en diefstal

Volgens de NOS is de politieman die Floyd arresteerde voorgeleid. Dat bericht moet zijn die Floyd doodde. Maar ja, de NOS en correct (=objectief) nieuws is geen combi. Niet alleen inhoudelijk ook qua tekst (teletekst) maakt men bij de NOS geregeld fouten. Inhoudelijk gebeurt met opzet, qua tekst vanwege gebrek aan kennis van onze taal. Zoals vandaag weer het geval in Teletekst. Het moet zijn : "Vandaag wordt een aantal coronaregels versoepeld." Ik mag dan een muggenzifter zijn, maar neem wel eerst kennis van de inhoud.
Na de dood van George Floyd zijn velen de straten op gegaan om te demonstreren. Helaas zijn er ook rellen uitgebroken. Er wordt geplunderd, branden gesticht en vernield. Ik denk niet dat George dat allemaal gewild zou hebben. Ook al komt het erg opvallend vaak voor, dat Afro Amerikanen het slachtoffer zijn. Dat de Nationale Garde ingezet wordt lijkt mij logisch. Plunderaars worden zonder pardon beschoten. You loot, we shoot, dat is de regel in Amerika. Ook daar worden bepaalde mensen weer boos over. Die verwachten een reprimande of een taakstraf. Maar ja, 's lands wijs 's lands eer. Het zal mij niet verbazen indien Democraten achter de rellen zitten, gezien de reacties uit die hoek. Demonstranten worden opgejut. Zelfs met het aanzetten tot vernielingen en plunderingen. Brrr.
Het is een totaal andere reactie dan toen onder leiding van ds. King gedemonstreerd werd. Die demonstraties stonden in het teken van gelijke behandeling, vrede en naastenliefde. De Afro-Afrikaanse bevolkingsgroep in de VS mist een leider. Bij voorkeur een spiritueel iemand. Zelfs president Obama heeft bar weinig voor hen gedaan. Zijn veel belovende verhalen voor zijn presidentschap in menige talkshow ten spijt.