donderdag 11 juni 2020

Zwart-wit

(CBS) waar zou racisme en discriminatie toch vandaan komen?
In Amerika is het standbeeld van Columbus neergehaald. Nota bene door afstammelingen van volgers van Columbus. Nu nog al die import uit dat continent weg en klaar is Kees. Dan kunnen de indianen uit hun reservaten vertrekken en is Amerika weer van hen. Activisten, gek volk.
Interessant te zien en horen hoe minderheden in Nederland tekeer kunnen en mogen gaan. Ze worden zelfs door bepaalde politieke partijen daarin gestimuleerd. Ons landje heeft zich tot op heden telkens weer discreet willen opstellen ten opzichte van bepaalde minderheidsgroepen. Ik doel op de getinte en zwarte mensen in ons land. Juist bedoeld om vooroordelen en/of racisme of discriminatie te bestrijden en te voorkomen. Helaas pakt het heel anders uit. Het beleid is doorgeslagen, vooral bij de minderheidsgroepen.
Als ik de geluiden en de berichten hoor en lees over racisme en/of discriminatie en/of slavernij, dan wordt het tijd dat de journalistiek zijn gemaakte / opgedrongen schaamte van zich afgooit en de berichtgeving naar waarheid en volledigheid gaat aanpassen. Vertel over de getinte mensen die blanke ouderen bestelen en mishandelen. Vertel over getinte en/of zwarte mensen die zich enkel bezig houden met criminele activiteiten. En over de groep waarvan relatief de meesten niet willen werken maar wel een uitkering krijgen. Geld van blanke werkende mensen.
Het feit dat ze hier mogen zijn, een woning en een uitkering hebben, is in veel situaties ook te danken aan diezelfde 'nare' blanke mensen.
Schrijf eens een groot artikel over de vertegenwoordiging van minderheidsgroepen in gevangenissen. Het ziet daar letterlijk bruin en zwart van de criminelen. Wat dat betreft zouden andere groepen de straat op moeten om te protesteren tegen de zwart-bruine criminaliteit, racisme, Jodenhaat en discriminatie jegens de rest. Dat zou veel realistischer en beter voor ons land zijn, dan het willen verbieden van Zwarte Piet, de negerzoen, de Jodenkoek, standbeelden enz.
Nederland glijdt verder af. Men staat erbij (met Rutte voorop) en kijkt ernaar. Stelletje slapjanussen. De zweep erover. En begin niet weer over slavernij. Wij hebben het hier al lang niet meer over die rot moffen.
Als je het hier niet bevalt, ga dan naar een ander land waar je alles kunt krijgen zoals jij dat wilt : Sprookjesland.