maandag 29 juni 2020

Bloemrijke omgeving

De camping bevindt zich in een beschermd natuurgebied. Overal staan borden, die de bezoekers eraan moeten herinneren. Honden mogen bijna nergens loslopen. Zoals eerder gezegd zien en horen we hier veel vogels. Ook vreemde ( met campers), maar ook roofvogels, waarvan we de wouw dagelijks zien zweven en jagen. Naast de camping is pas het hooi nog gekeerd en later in rollen verpakt en opgehaald. Gedurende die periode was de wouw veel te zien. Op de grond waren het de reigers die jaagden.
Er is hier ook een breed scala aan bloemen en planten. Langs de weg die we gisteren volgden naar het dorp, groeide erg veel kamille. Maar ook klaprozen en andere, bij naam mij niet bekende, bloemen in allerlei kleuren. Ook op de camping groeit en bloeit veel. Ook brandnetels. Niet de soort met de witte bloempjes. De braamstruik zien we hier ook erg veel. Ik heb wat foto's gemaakt voor de liefhebbers onder mijn lezers.
Het weer is nog steeds zonnig. Soms gaat het even wat harder waaien en vallen er een paar druppels. Voor de rest is het, mede dankzij de wind, goed uit te houden in de zon. Blijkbaar niet voor Fenna, want zij is onder de bus
gekropen. Koele actie!
Sonja is op haar elektrische ezel boodschappen gaan doen. Zij liever dan ik. Ik moet flink trappen en ik sta (zit) liever in de schaduw.