dinsdag 16 juni 2020

Things to do

Of men te vroeg juicht weet ik niet. Men heeft geconstateerd, dat de demonstraties o.a. op de Dam niet geleid hebben tot een opleving van besmetting met het Coronavirus. Als het inderdaad zo is en blijft, dan is het hek van de D/dam voor velen. Dan worden eerdere beweringen en genomen maatregelen teniet gedaan. Tenzij niet iedereen dezelfde incubatietijd heeft en zich heeft laten testen. Ergo : weer een loosbericht.
Ergens las ik geklaag over discriminatie en/of racisme. Het betrof donkere jongeren. Dat je als laatste gekozen wordt bij het voetbal, hoeft niet per se te zijn omdat je een kleurtje hebt. Misschien kan je niet zo goed voetballen. Als je moeder of vader dagelijks waarschuwt, dat je beter moet presteren omdat je een kleurtje hebt lijkt me dat ook geen goede vorm van motiveren. Het lijkt meer op een slechte voedingsbodem of misschien zelfs slapende honden wakker maken (dan ga ik maar niet werken). Dat je als donker iemand argwanend bekeken wordt heeft direct te maken met de misdaadcijfers in relatie tot de culturele achtergrond. En dus niet met racisme, maar met het gedrag van mijn kleurgenoten. Als het bijna elke dag regent, neem je een paraplu of regenpak mee. Toch? Soms denk ik dat men het minste geringste aangrijpt om lekker niets anders te hoeven doen dan navelstaren en klagen.
Zullen wetsovertreders zich straks ook rustiger gedragen, als de politie zich beter manifesteert?
Deze bruine meneer gaat vandaag weer wat klusjes doen. Iemand wil een plantenrekje tegen de schuur hebben. En ik ga de luifel van een aluminium kader / daktrim voorzien. Dan is de luifel wat mij betreft helemaal af. Zelfs dat klussen / hulpverlenen van mij kan men als racistisch zien : Witte mensen die een bruine laten werken. Zonder betaling. Dat is toch slavernij?
Het is nu bewolkt en ik hoop dat het even zo blijft. Totdat ik klaar ben. Dan mogen jullie ook weer van de zon genieten. Om net zo bruin te worden als ik.