maandag 15 juni 2020

Betalen, ho maar!

Toen ik (noodgedwongen) als freelancer aan het werk was, kwam het een paar keer voor dat ik mijn opdrachtgever een herinnering moest sturen vanwege een nog uitstaande rekening. Bij één van hen liep het aardig uit de hand. In die tijd moest er voor betaalopdrachten nog ingebeld worden. Nadat de verbinding met de bank tot stand gekomen was, konden de transacties verstuurd worden. Nu was het zo bij dat bedrijf, dat men mij telkens vroeg de betaalopdrachten te versturen. Bij de verantwoordelijke medewerkers ging het telkens weer mis. Ook nadat ik een gedetailleerde beschrijving had laten maken en die door een van hen had laten testen en uitvoeren. Later hoefde ik enkel op de afdeling aanwezig te zijn, om tot een geslaagde transactie te kunnen komen. Sommigen noemden mij daarom de Heilige Geest. Haha!
Het rare was dat ik bij dat bedrijf diezelfde mensen maandelijks moest herinneren aan achterstallige betalingen. Dus ik hielp hen met het versturen ervan, terwijl mijn betaling niet in het bestand was opgenomen. Uiteindelijk heb ik de directeur maar aangesproken. Ik vroeg hem hoe vaak hij mij heeft gevraagd om de opdracht te doen. Hij antwoordde toen : "Slechts één keer. Maar van waar de vraag?" Ik vertelde hem dat ik maandelijks naar mijn betaling moest vragen. Nadien werd er op tijd betaald.
Ik vind het maar niets wanneer de tegenprestatie uitblijft en ik ernaar moet vragen. In sommige gevallen schiet ik geld voor en dan moest ik ook een paar keer vragend mijn hand ophouden. Ik vind het niet nakomen van verplichtingen erg slordig overkomen.