zaterdag 27 juni 2020

Heerlijke Vietnamese bami

Vanavond was het zover. We konden (eindelijk) aan de Vietnamese bami van mevrouw Hieu's Imbiss in Nienburg am Weser. Hoewel we geen wok in de wagen hebben is (we proberen altijd wat in stijl te blijven) is het opbakken van de bami in een koekenpan zeer goed gelukt.
In de bami zat o.a. Chinese kool, ui en taugé. Gezien de wat donkere kleur van de mie en de smaak was waarschijnlijk ook ketjap gebruikt. Ik zag ook schilfers van rode peper. Over het portie had ze gebraden stukjes kipfilet gestrooid. In principe kon ik kiezen tussen gebraden kip, geroosterde kip of eend.
In de koelkast stond een potje met augurken en een flesje met pittige Thaise saus. Een saus die verdacht veel lijkt op de bekende Vietnamese loempia saus, maar wat pittiger is. Het vervelende van die Vietnamese bami van mevr. Hieu was de smaak; we bleven ervan eten. Haha! Heerlijk en toch ook weer anders dan de Nederlandse Vietnamees hem maakt. Die vind ik zelf nogal flauw van smaak. Voor morgen wacht nog een portie. Vroeg naar bed dus.