zaterdag 27 juni 2020

Ons bent zunig

Het is ons van huis uit bijgebracht : zuinigheid. We zijn opgevoed met de flessenlikker en flessenmelk. Mijn moeder was ook zuinig. Niet met haar liefde en helemaal niet met de trassi en knoflook. Haha!
In veel situaties komt die herinnering over zuinigheid weer naar boven. Bijvoorbeeld wanneer mensen datgene wat ze besteld hebben, niet opdrinken of -eten. Of voedsel weggooien. De zuinigheid komt ook om de hoek kijken als we inkopen doen. Laatst las ik een reactie van iemand op de komst van een Lidle vestiging. Hij schreef nogal min over het kopen bij zaken als Aldi, Lidle, Kruidvat, Action, Zeeman enz. Hij zal vast zwemmen in het geld, geen benul hebben dat er mensen zijn die met minder moeten rondkomen en de waarde van het geld niet kennen.
Voor de lunch heb ik een paar Duitse gehaktballen gegrild. Voor op brood. Ik heb ze (de ballen en de broodjes) doormidden gesneden en op de gloeiende plaat gelegd. De ballen en broodjes waren afkomstig uit een Duitse supermarkt, Penny. Nou, ze smaakten ons uitstekend. Goedkoop en lekker ook al was het geen luxe bakker en geen Keurslager. Ons bent zunig.