donderdag 25 juni 2020

Een oude MP3 speler

Het mag dan weliswaar zonnig en warm zijn, er staat wel een aardige bries. Dus het is gewoon HEERLIJK! Ik puzzel wat, lees wat verhaaltjes en struin door de bus. In de asbak vond ik een MP3 speler. Voor mij een nostalgisch stukje elektronica. Het apparaatje dateert uit de tijd, dat ik aan het opkrabbelen was uit een diep dal. Ik kreeg in die periode van Sonja een draaitafel, waarmee ik nummers va oude singles en lp's kon digitaliseren in MP3 bestandjes. De speler heb ik gekocht om mezelf af te leiden en te motiveren voor mijn werk buiten. Als postbode en folderbezorger en niet te vergeten het opruimen van zwerfvuil. Het apparaatje zag er na zoveel jaren niet uit. Het was dof, plakte vanwege het vuil en waarschijnlijk vanwege mijn handen en vingers. Net alsof ie al die tijd boven een frituurpan gehangen heeft.
Met een vochtig doekje en wat druppels afwasmiddel ben ik het gaan ontvetten. Eerst het kapje, om het effect te zien. Het doffe plakkerige kapje werd zowaar glimmend en glad! Dus was de rest van het apparaatje aan de beurt. Het was weer zo'n typisch klusje voor mij. Een ander had het dingetje misschien weggegooid, maar ik maak het schoon voor hergebruik.
Al met al lukte het om de speler helemaal glimmend en glad te krijgen. Ik heb er een batterijtje in gedaan en toen, met de headset op mijn hoofd, op de Play toets gedrukt. Oeps, toen ik de tonen van het eerste nummer hoorde liep ik opeens weer in Lelystad Haven! Dat niet alleen, maar ook met het gevoel van toen. O, wat erg was het toen. Ik deed subiet mijn headset af. Ik moest even bijkomen van de schrik. Maar het is nu NU en Hier en gelukkig vele malen beter dan toen. Dus heb ik de headset weer op mijn hoofd gedaan. Luisterend naar de nummers begon ik ze met het verstrijken van de tijd weer mooi te vinden. Zoals ze voor 2001 klonken. Ik ben blij dat ik de MP3 speler nog heb. Zo klein als hij is heeft hij heeft mij door een donkere tunnel gesleept. Het is toch allemaal bijna weer goed gekomen. Mede dankzij dat apparaatje. En gossie, wat staan er mooie nummers op. Hier een van de vele nummers :