maandag 8 juni 2020

De gewonde soldaat

Vandaag legde ik op verzoek uit wat het verjaardagsspelletje De gewonde soldaat inhield. Het ging over geblinddoekt worden en spelletjes. Dus ik noemde De gewonde soldaat.
Toen het mijn beurt was, werd ik geblinddoekt. Ik kreeg te horen dat voor mij op een stoel een soldaat zat, die teruggekeerd was uit de oorlog. Mij werd verteld, dat ie maar één been had. Dus ik op de tast voelen en ja hoor, ik voelde maar één been. Hetzelfde met een arm. Ik kreeg te horen dat hij zelfs een oog had verloren. Ik moest met een vinger voorzichtig aan de ogen voelen. Ik voelde een ook, maar toen ik het andere wilde voelen, stak ik mijn vinger in iets dat zacht en nat was. Brrrr!
Iedereen om me heen lachen. Toen de blinddoek werd afgedaan zag ik dat ik mijn vinger in een kopje met groene zeep had gestoken. Haha. Een herinnering vanwege een theedoek.
Ik heb ook een keer naar de sterren mogen kijken. Dat was door een mouw van een jas of zo. De mouw werd schuin omhoog gehouden. Toen ik er doorheen keek, goot iemand er water in!