Vandaag was ik even in de supermarkt. Dit keer moest de klant de winkelwagen zelf ontsmetten. En dus deed een aantal dat niet. Er was ook een klant die eerst de wagen pakte en toen aan de slag ging. Tja, dan moet je ook je handen doen en dat deed hij niet. Het zijn details, maar toch.
Zelf had ik mijn latex handschoen weer aangetrokken. De entree is vrij smal. Er kan maar een persoon tegelijk door. Tenminste, als je niet gaat dringen en wringen en de 1,5 meter niet in acht wilt nemen. Ook dat gebeurde. Het begint er al mee, dat er eerst mensen uit moeten, voordat anderen erin kunnen. Niet dus. Ik heb maar even gewacht, totdat het rustig was. Het is voor mij de manier om mezelf te beschermen.
In de winkel behoorde ik tot de weinigen die de 1,5 m regel in acht namen. Of dat probeerden, want soms was het onmogelijk. Ik draaide in die gevallen de passanten de rug toe.
Wat mij nog steeds verbaasd is dat winkelpersoneel zonder handschoenen en maskers zich met etenswaren bezighouden. Zoals in snackbars, restaurants enz. Zelfs topkoks op tv doen daar aan mee. Ze zitten niet alleen met hun blote handen aan het voedsel, ze hangen ook met hun gezicht erboven, terwijl ze praten. Ik zie wel 1,5 m afstand en klanten met een mondkapje. Raar hoor. Of is het voedsel bestand tegen het Coronavirus? Ik zal vast een totaal verkeerd beeld van besmetting en het voorkomen ervan hebben.