woensdag 10 juni 2020

Corona-shit Nederland

Langzaam maar zeker komen de fouten uit het Corona-beleid van onze overheid naar boven drijven. Zoals ik al van meet af aan zei, heeft het beleid en de uitvoering ervan onnodig tot veel meer slachtoffers geleid. Vanmorgen was het in het nieuws. Reden voor minister De Jonge om tegen te sputteren.
De Jonge c.s. waren veel te laat met de maatregelen. Want zo zei hij begin dit jaar, dat het met het virus niet zo'n vaart zou lopen. Nederland is veilig. Aan maatregelen werd niet gedacht. Men liet het carnaval doorgaan, met alle rampzalige gevolgen van dien. De maatregelen m.b.t. de Zorg en de ouderen lieten veel te lang op zich wachten, waren halfslachtig, strijdig (onderling en met de wet) of deugden gewoonweg niet. Het RIVM gaf via haar adviezen blijk van onkunde. De bureaucratie stond adequaat ingrijpen ook in de weg.
De politiek strooide ook in dit geval met leugens, o.a. over het aantal slachtoffers, de mondkapjes en testen. De economie heeft ook onnodig zware klappen gekregen.
Ik hoop dat er een goed parlementair onderzoek zal komen, want de aanpak van het virus was vaak amateuristisch en ontbeerde een gezonde visie met primair oog voor de risicogroepen ouderen en mensen met een zwakke gezondheid en het zorgpersoneel. Dit alles heeft onnodig veel slachtoffers veroorzaakt. Vele malen meer dan bij het bombardement op Hiwija (Irak), waarover (terecht) ophef is.