zaterdag 20 juni 2020

Op weg naar een dictatuur

Geen en/of onvolledige informatie triggert mijn leergierigheid. Het is opvallend, dat BLM demonstraties toegestaan, maar demonstraties tegen de corona-maatregelen verboden worden. Wie een anti-corona-hond wil slaan kan altijd een  stok vinden. De overheden proberen op die manier tegenstanders van het beleid monddood te maken. Zelfs de burgemeester van Amsterdam, die haar mond vol heeft over het recht van demonstreren, zwijgt in alle talen als het een protest tegen de corona-maatregelen betreft.
Op de achtergrond is de overheid druk doende met een speciale corona-wet. Die wet moet de burgers een stuk vrijheid ontnemen. Of wel, de grip van de overheid op de burgers wordt ingevoerd met dank aan de smartphones en de invoering van het G5 netwerk. Om dit gebeuren te verbloemen geeft de overheid bepaalde minderheden vrij spel. Om de rest af te leiden en bezig te houden. Er is ook nog de corona-kliklijn. Om de medeburgers te verraden als ze regels overtreden. Een systeem dat voorheen achter het voormalig IJzeren Gordijn en thans in Noord Korea en China nog gehanteerd wordt.
Tel daarbij op de manier waarop de regering haar burgers negeert. Zie daar het basisconcept van de komende dictatuur. Volgens mij zijn we echt op weg naar een dictatuur. Bedoeld om het lidmaatschap van de EU te verstevigen en de overgang naar de EU-dictatuur te vergemakkelijken?