donderdag 18 juni 2020

Kookookfijn

Het was weer zover. Ik heb een nieuwe simkaart gekocht, omdat de vorige afgesloten was. Ik had de vorige al een maand niet gebruikt en dan lig je eruit. Het was weer zo'n moment waarop ik de ouderwetse huistelefoon miste. Die kon jaren ongebruikt blijven, zonder dat het abonnement werd beëindigd. Maar goed, een nieuwe kaart dus. Ik heb hem volgens de handleiding geïnstalleerd. Om nog wat info vast te leggen moest ik naar Mijntelefoon gaan met het ontvangen wachtwoord.
Omdat het opgegeven wachtwoord nogal 'raar' was, wilde ik het wijzigen. Maar ogenschijnlijk lukte het niet. Na op de wijzig-toets geklikt te hebben, kwam het scherm (was een zwart-wit scherm dat niet overeenkwam met de overige schermen) terug met dezelfde vragen. Dus ik weer het telefoonnummer ingeven en het wachtwoord (2x). Het scherm bleef terugkomen, zonder een bevestigingsmelding of zoiets. Ook na zo'n 6 keer proberen met telkens een ander wachtwoord. Moedeloos keerde ik terug naar het hoofdmenu. Daar zag ik dat ik een berichtje had ontvangen.
Ik klikte het aan en zag......6 berichten met de tekst : het wachtwoord is gewijzigd. Grrrr! Waarom niet de bevestiging in het wijzigingsscherm zelf? Stelletje oetepetoeten.
Toen ik vroeg wat we vanavond zouden gaan eten, meende ik 'ik kook fijn' te verstaan. Ik vroeg om een herhaling, want mijn gehoor speelde mij parten. Ik herhaalde wat ik gehoord had : kookookfijn of zoiets? Er werd gelachen (Mike is hier ook). Navraag naar de spelling bleek het coq au vin te zijn. Maakt niet uit, vin'kookfijn. Ik heb het al geproefd en het smaakte best wel lekker. Ik werd er zowaar wat vrolijk van. Le coq est mort, maar hij moet vast een blij haantje geweest zijn.