donderdag 18 juni 2020

Wat een ellende!

* Gelukkig worden de beide zweminstructeurs vervolgd wegens dood door schuld. Ik kan er met mijn pet niet bij, dat je als instructeurs een groep kinderen krijgt waarvan de meesten amper water gezien hebben (uit andere culturen) zo afgrijslijk nalatig bezig bent. En dan ook nog tijdens de eerste les. Schandalig! Zwaar straffen dat duo.
* Een jongeman heeft in maart van dit jaar zijn vriend doodgeschoten. Per ongeluk is nu gebleken. Hij was met wat anderen aan het drinken, blowen enz., zeg maar iets anders dan gamen, toen een van hen (natuurlijk!) een vuurwapen tevoorschijn haalde. Daar werd meegespeeld. Voor de lol werd het wapen op het hoofd van het slachtoffer gezet en de trekker overgehaald.
* In Frankrijk heeft de RK kerk zo'n drieduizend kinderen misbruikt.  Tel daarbij op de gevallen die niet gemeld zijn en je zit zo op het drievoudige. Veel Nederlanders vinden Fransen een raar volkje in een mooi land. Voor mij net een kroket waar een oorwurm in zit. Misschien zijn Fransen daarom zo (geworden). Ik word opeens geassocieerd met de populariteit van de wijn (kerk) en het stokbrood (??) in dat land. Ik weet niet waarom.
* Gebleken is dat de moderne elektrische auto het aflegt tegen een Hyundai Atos uit 2001. De E-car heeft weliswaar een hogere top (+10), maar houdt die niet zo lang vol als de kleine Koreaan. Haha! De kleine Koreaan is ook schoner voor het milieu, is vele malen goedkoper, is bij ongevallen (brand)veiliger, mag in parkeergarages, neemt geen aparte parkeerruimte in beslag en kan ook nog een caravan trekken. Elektrisch rijden is duidelijk meer een quasi schoon statussymbool voor poenerige mensen en/of bedrijven die weinig op hebben met de werkelijkheid. Ze krijgen daar ook nog subsidies voor.
* De corona-maatregelen hebben zo hun effecten. Een touringcar mag nog geen passagiers vervoeren. Een vliegtuig wel. Ordinaire discriminatie.
* Na het achterbaks applaus toch weer klappen voor de zorgsector. In het gezicht. Geen fatsoenlijk salaris dus. Iedereen weer de straat op?
* Het begint in Den Haag door te dringen, dat biomassacentrales een bedreiging zijn voor het milieu hier en elders (buitenland / houtkap, verwerling, transport enz.). Nu nog toegeven dat het een verkeerd besluit was en verdergaan op aardgas. Desnoods uit Rusland.