dinsdag 9 juni 2020

BLM staat mij tegen

De BLM beweging is mij behoorlijk tegen gaan staan. Op zich is het een goede zaak eens stil te staan bij racisme, discriminatie en (onnodig) geweld. Ik begrijp niet dat iemand die daaraan meedoet, anderen verbaal of fysiek bedreigt en/of agressief benadert, berooft, diens eigendommen vernielt en/of in brand steekt, hem mishandelt of zelfs doodt. Ze mogen dan weliswaar gemaskerd zijn, hun zichtbare lichaamsdelen (handen, armen, hals/nek) laten hun kleurtje zien.Nee, dan ben je voor mij een ordinaire crimineel. En als je dan ook nog een kleurtje hebt, bevestig je eerder het vooroordeel waartegen je zogenaamd strijdt.
De rellen, opstootjes en het taalgebruik hebben voor mij erg veel afbreuk gedaan aan het streven van de demonstranten. Temeer omdat de echte demonstranten ondanks hun meerderheid niet ingegrepen hebben. Toen er agressieve bedreigingen werden geuit, hoorde ik geen afkeurend boe geroep van de toehoorders. Wie zwijgt stemt toe.
In Amerika zijn zelfs zwarte politieagenten en burgers slachtoffer geworden van BLM betogers. Hoe serieus moet ik BLM nemen? Niet dus.