dinsdag 9 juni 2020

Dure luifels

Voor wie niet handig is en vastzit aan bepaalde lokale regelgeving, kan een luifel boven de deur duur uitvallen. In onze straat mag je geen andere luifel monteren.
Op basis van de afmetingen heb ik een globale berekening gemaakt van de materiaalkosten. Hout, schroeven enzovoort exclusief dakbedekking. Als alternatief heb ik ook een oplossing met HPL platen berekend. Dat trespa-achtig spul is onderhoudsvrij (enkel met een sopje afnemen) en heeft een eenvoudiger oplossing voor het dakje. Omdat het kunststof is hoeft er geen dakbedekking / dakleer op.
Met het totaalbedrag ben ik naar de bewoonster gegaan om haar te vragen of ze de luifel in hout of in kunststof wil. Ze was aangenaam verrast van de globale kostenraming. Ze vroeg mij of ik zeker wist dat die klopte. Toen ik haar overtuigd had, zei ze dat een paar huizen verderop, de oude vervangen is door eenzelfde houten door een timmerbedrijf. Ze had geïnformeerd naar de kosten en die bedroegen ruim € 700,=.
Ik vertelde haar over een ander adres in de straat waar voor zo'n zelfde vervanging de heer des huizes bijna € 900 kwijt was. Meneer had het door een vriend laten doen. Niet iedereen heeft blijkbaar dezelfde vrienden als ik. Een ander betaalde voor een mooi strakke en fraaie trespa oplossing, gemaakt door een timmerman, € 400,=. In mijn beleving een mooi bedrag.
Aan materiaalkosten kwam ik nog niet aan € 200. Komt bij dat ik het leuk vind om te doen, zodat twee koffie, wat fris en een tevreden buurtbewoonster voor mij volstaan.