zondag 7 juni 2020

Sambal goreng boontjes

Na het succesvol gepruts aan de boormachine, ben ik de keuken ingedoken. Ik had gisteren al het plan opgevat om sambal goreng boontjes te maken.
Sonja had al aangekondigd dat we bami zouden gaan eten. Meestal eten we in het weekend Indisch. Een gewoonte van bij mij thuis. We aten meestal aardappelen en groente, omdat we 'echte' Nederlanders moesten worden. Mijn lieve mamma wist toen nog niets van dna en/of genen met betrekking tot erfelijkheid. Dus roept mijn lichaam geregeld om Indisch eten, gedraag ik me als een Indo, voel ik me op mijn gemak bij Indo's en zie ik eruit als een Indo. Maar ik ben hier wel geboren en getogen. En toch...
Net zoals met veel andere uitdagingen, ga ik tijdens het koken ook rechttoe rechtaan te werk. Eerst een uitje met wat knoflook gefruit. Toen het gehakt erbij, een gesneden rode peper (zonder zaadjes), wat trassipoeder en tenslotte, toen de gehakt geruld was, een kant en klare boemboe 'Sambal goreng boontjes' met wat water toegevoegd en de sperzieboontjes. C'est tout. Straks lekker bij de bami of bij de BB met R.