vrijdag 26 juni 2020

Nog meer gasten

Het was in eerste instantie vrij rustig hier op de camping. Ik bedoel : weinig gasten. Gisteravond kwamen er meer campers, waaronder een tweetal bussen. Dus we zijn niet meer de enige bus. Wel de goedkoopste. De andere schat ik op 40 á 50 duizend euro per stuk. In een van de campers zat een jonge vrouw achter het stuur. Ze manoeuvreerde een trailer op z'n plaats. Een lastig klusje, want ze kon de trailer (zonder boot) niet zien. Maar ik vond haar doorzettingsvermogen mooi om te zien. En dat onder toezicht van andere gasten.
Wij zijn niet zo van de alcohol. Maar als we met vakantie zijn, dan willen we nog wel een glaasje wijn of zo drinken. Het vreemde is dat ik vooraf eerst even de afstand van mijn stoel tot het bed bekijk. Ik word namelijk slaperig van alcohol. Dat geldt niet voor de meneer schuin tegenover ons. Zijn vrouw verliet opgedirkt in de auto de camping. Meneer ging aan de fles. Geen kleine, maar grote. Binnen anderhalf uur  had ie moeite met lopen. Hij had steun van de caravan nodig. Toen zijn vrouw weer terug was, klonk boze taal. Mevrouw lust ook wel wat borrels en was blijkbaar boos omdat het bier op was. Ze hebben elkaar dus wel in de alcohol gevonden. Wij beperkten ons tot een glaasje. Dat was voor ons al meer dan genoeg, want we kregen de slappe lach vanwege een bijzondere gast.
Tegenover ons is namelijk een meneer komen staan met een caravan. Je zou denken dat ie uit Plopsaland of het Kabouterbos ontsnapt is. Hij is kort van stuk, droeg zeer fleurige kleding en had erg lang grijs haar. We misten zijn puntmuts. Ik zei tegen Sonja : "Je zou hem zo aan het water willen zetten met een hengeltje." Ik kan dit rustig schrijven want er bestaat weliswaar zoiets als KLM, maar niet in de zin van Kabouter Lives Matter.
Er kwam ook een homo stel met een camper. Het duo was al op leeftijd. Een van hen had het bekende bejaarden-loopje. Ze waren min of meer hetzelfde gekleed. Beide mannen droegen lange witte sokken in hun sandalen en hadden hun korte broek tot onder de oksels getrokken. Prachtig!
Vanmorgen had meneer de bierdrinker een flinke kater. Hij was duidelijk chagrijnig en groette niemand. Hij droeg een grote zonnebril. Hij zal wel de hele dag hoofdpijn hebben. Wij hebben weer heerlijk geslapen. Geen last van een kater. Gelukkig maar, want Fenna heeft daar niets mee.