zondag 14 juni 2020

Luik van trespa


Vanmorgen heb ik de huishoudtrap even onder de nieuwe luifel geplaatst. Ik was benieuwd hoe het dakje eruit zou zien na de regen van afgelopen nacht. Er lag nog wat regenwater op. Door de correctie vanwege de strook aan de voorzijde (kwam eerst niet helemaal haaks uit) is het afschot iets minder. Er blijft nog een heel dun laagje water staan. Maar voor de rest ben en blijf ik tevreden. De vogels kunnen nu ook badderen. Haha.
Dankzij het verzoek om een houten luifel te vervangen door een van trespa, heb ik de luiken van de overkapping ook kunnen vervangen. Ook in trespa. De oude luikjes waren weliswaar volgens het etiket watervast verlijmd, maar op den duur ging het multiplex toch loslaten. Kwaliteit van tijdelijke aard.
In plaats van twee luikjes heb ik voor één groot luik gekozen. De reden is dat altijd beide luikjes opengezet worden bij warm weer. Dus dan maar een groot luik.
Omdat ik voor de luifel al trespa moest bestellen, heb ik maar gelijk voor onszelf ook een stuk besteld. Dat kon gratis meeliften met de verzendkosten. Al maanden hield ik op sites het aanbod in de gaten. Er worden vaak restanten aangeboden voor een aantrekkelijke prijs. Ik zag af en toe wat interessants voorbijkomen, maar de reisafstanden en het Coronavirus weerhielden mij van een eerdere aanschaf.
Het is aan Sonja om het grote witte vlak wat te decoreren.