vrijdag 12 juni 2020

Bitch Van Toorenburg

Omdat ik in afwachting was van het nieuws, zag ik een stukje van het programma Goede Morgen Nederland. Daarin werd het item biomassacentrales besproken. Ik hoorde de nuchtere opmerking van meneer Syp Wynia (columnist Elsevier) aan het adres van CDA'ster Madeleine van Toorenburg, waarin hij stelde dat de politiek zich heeft laten misleiden over biomassacentrales. Nou, mevrouw Van Toorenburgs ogen schoten vuur, haar mondhoeken begonnen zich zenuwachtig op te trekken alsof een leeuwin zich klaarmaakte om haar prooi aan te vallen en met huid en haar op te vreten. Het was voor mij zo'n typische reactie van mensen die hun ongelijk nooit zullen toegeven. Ambtenaren zijn ook zo.
Ik ging een keer mijn nieuwe ID kaart halen op het gemeentehuis van Lelystad. Ik werd in eerste instantie vriendelijk te woord gestaan. Toen ik de baliemedewerkster een id kaart zag pakken, zag ik daar een foto op die van geen kant op mijn profiel leek. Dus zei ik vriendelijk : "Dat is de verkeerde." Ook toen werden mij blikken toegeworpen die dodelijk hadden kunnen zijn, ware het niet dat ik blijkbaar ook tegen dat virus ingeënt ben toen ik in militaire dienst moest. Ze schoof de kaart toch naar mij toe, terwijl ze een formulier pakte. Ik schoof de kaart weer terug en herhaalde, dat ik niet degene was die op de kaart stond. Ze griste met een chagrijnig gezicht de kaart weg en keek ernaar. Wat een portret! (zowel op de kaart als van de medewerkster). Toen kreeg ze een rood hoofd.
Ze bood nog haar excuses aan met de mededeling : "U zult wel denken, wat een eigenwijs iemand." Ik stelde haar gerust en zei : "Nee hoor, u bent gewoon ambtenaar."
Het is natuurlijk heel erg beschamend, dat ons land elders (o.a. Estland en Amerika) bomen laat kappen om hier quasi goedkoop en quasi schoon energie te kunnen opwekken. Zowel het kappen en het transport als het maken van energie gaat zwaar ten koste van het milieu. Weer dat typisch VOC gedrag. Brrr! Maar mevrouw Van Torenburg hield met venijnige blik voet bij stuk. Haar bril trilde bijna van haar neus van boosheid. Ik ben benieuwd of ze hierna nog voor de camera's wil verschijnen in dat programma. Want politici moeten altijd volgens hun eigen format geïnterviewd worden.