zondag 14 juni 2020

Beeldenstorm

Van de kleine 30.000 dorpsgenoten van mij hier in Dronten hebben er zo'n 100 (zegt men, volgens mij was het aantal lager) afgelopen donderdag op het Meerpaalplein gedemonstreerd vanwege BLM. De burgemeester hield een toespraak. Ja,ja, men laat steeds meer de oren hangen naar minderheden. In dit geval niet eens 1%. En dan ook nog minderheden waaronder velen, die we hier een veilig verblijf aangeboden hebben. Compleet met huis, inrichting en een uitkering. Maar ze willen nog meer. Hun cultuur moet ook nog de onze worden. Gelukkig is er sprake van opwarming van de aarde, dus hoeven zij dat niet van ons te eisen.
Er zijn veel blanke Nederlanders die hen steunen, terwijl ze niets weten van discriminatie en racisme. Ik bedoel daarmee dat ze die zaken niet zelf aan den lijve ondervonden hebben. Ik denk dat ze meehuilen, omdat ze bang of overgevoelig zijn. Veel mensen worden immers op voorhand bang, wanneer ze een donker type zien. Dan denken ze vaak aan messen, overvallen, verkrachtingen, vuurwapens, fraude en een uitkering. Logisch, want het dagelijks nieuws, programma's als Opsporing Verzocht en onze gevangenissen geven dat beeld. Dus te vriend houden is beter.
Wat kolonialisme betreft : Nederland moet nog steeds de Indo's (zijn Nederlanders met slechts één paspoort) schadeloosstellen en de Antillen op een goede manier de helpende hand bieden. De armen, hulpbehoevenden en daklozen worden ook nog steeds genegeerd. Joden worden niet gehoord. Woningzoekenden worden opzijgezet door gelegaliseerde voordringers. Allerlei vormen van discriminatie ten faveure van vreemden hier.
Meneer Lely zal ook wel van zijn sokkel getrokken worden. Hij heeft immers de natuur geweld aangedaan, toen hij de zee in land veranderde.
Ja, als het zo doorgaat dan worden ook afbeeldingen van hedendaagse bekende Nederlanders verboden. Omdat ze in hun tijd vlees aten, een open haard stookten en/of geen zonnepanelen op het dak hadden of op een niet linkse partij stemden of er geen lid van waren. Hoezo discriminatie?
Laten we onze geschiedenis niet verbloemen maar eerder waarheidsgetrouw maken. Elke periode heeft zijn eigen helden, die voor anderen boeven waren. De geschiedenis is vaak het verhaal van de overwinnaars.