woensdag 10 juni 2020

Op het Meerpaalplein

Deze week is er ook hier een demonstratie binnen het kader van Black Lives. Een meisje van 14, Lara, heeft hem georganiseerd. Haar beweegredenen (citaat) :  "....ik vind niet dat wij stil mogen blijven als er in Amerika zoiets slechts gebeurt. Racisme is een groot probleem, ook in ons land...."
Tja Lara, als je naar Amerika kijkt, dan kan je de rest van je leven blijven demonstreren. Waarom niet eerder gedemonstreerd voor al die armen in Amerika? Die armen hebben wij hier ook, hoor. Weet je dat er ruim een kwart miljoen Nederlandse kinderen in armoede leven? En al die daklozen in Amerika? Ook die hebben wij hier, zo'n 50.000 tot 70.000. In Amerika is de zorg slecht geregeld. Hier ook. Veel mensen kunnen niet eens de ziektekostenpremie betalen. En ja, ook hier in Nederland zijn zwarte mensen gewurgd en doodgeschoten door de politie. Veel eerder dan Floyd. Kortom Lara, je hoeft niet naar Amerika te kijken voordat je de straat op gaat. Er gebeurt hier in Nederland al meer dan genoeg om tegen te demonstreren. Maar vergeet niet naar school te gaan. Ik ben al dat BLM gedoe een beetje moe. Net als van het White Privilege. Witte mensen die tegen witte mensen demonstreren omdat ze wit zijn. O, o, o, wat zijn we lekker slim bezig. Corona-verveling.
Ik ben bruin en zomers bijna zwart. Maar voor mij hoef je niet te demonstreren. Ik kan mijn eigen (bruine) boontjes doppen.