woensdag 24 juni 2020

Op z'n Duits

Na een heerlijke nachtrust werd ik wakker met gezang van vogels. Ik had een wat vreemde droom over twee familieleden. Mijn vader kwam langs om mij een hug te geven. En ik ging op ziekenbezoek bij iemand in het ziekenhuis. Vreemd.
Toen Fenna en ik gingen wandelen, stond er een zachte wind en de zon scheen volop. Tijdens het ontbijt voor de bustent vlogen geregeld ganzen over. Het is interessant te zien dat bij zo'n vlucht altijd weer een laatkomer te zien is. Luid kwakend op afstand van de groep. Net mensen. Misschien was dat beest ook te langdurig bezig met haar make up.
Na het ontbijt besloten wij op de fiets te stappen. We wilden nog wat boodschappen doen, voordat het echt te warm wordt de komende dagen.
We zijn langs de rivier de Weser naar Nienburg gefietst. Onderweg heeft Fenna nog gezwommen. Hier, in Duitsland winkelt men met mondkapjes op. Maar toch zag ik ook mensen zonder kapje winkelen. In de winkels hield niet iedereen zich aan de voorschriften. Toen Sonja wilde pinnen, moest ze eerst haar ID kaart tonen. De vrouw achter de kassa vertrouwde haar Rabo bankpas niet. Op straat zagen we ook veel mensen met mondkapjes.
Gebleken is dat op deze camping / cp veel plekken gereserveerd zijn. De beheerder kwam langs om te vragen of wij voor het komend weekend de bus willen verplaatsen naar een andere plek. Voor ons geen enkel probleem.