maandag 23 april 2018

Wij willen zo graag

Als men het over integreren heeft, je weet wel buitenlanders die Nederlander moeten worden, dan schud ik soms meewarig mijn grijze kop. Integreren is iets wat wij, Nederlanders, graag zouden willen dat vreemdelingen als asielzoekers en vluchtelingen voor ons doen. Maar veel nieuwkomers hebben een heel andere gedachte; die willen niet integreren. Die blijven liever zichzelf met behoud van eigen zeden en gewoontes. En de voordelen die ons land hen te bieden hebben. Omdat wij nogal meegaand zijn, vragen zij van ons alsmaar meer om het hen naar de zin te maken. En wij zijn zo toegevend, dat we dat in veel opzichten honoreren.
Er zijn onder hen ook mensen die niet willen integreren, maar ons domineren. Zij eisen van ons dat we ons naar hun zienswijze gedragen. Nee, we hoeven geen botje door onze neus. Een piercing is wel goed. Enfin, we weten nog steeds heel goed wat het beste voor iemand anders is.
Ik begrijp best wel, dat met name de tweede generatie denkt : "Wat doe ik hier?!" Dat is een logisch gevolg vanwege hun culturele achtergrond. Vervolgens stellen zij zich recalcitrant op. Daar heb ik dan geen begrip voor, want men zou ook de biezen kunnen pakken en weer teruggaan.
Helaas is met name voor deze 2e generatie nauwelijks aandacht geweest. Vandaar dat velen van hen in de criminaliteit zijn beland. Daarom vind ik ook dat ze niet gestraft zouden moeten worden. We helpen hen veel beter door hen terug te sturen naar het land waar hun ouders vandaan gekomen zijn. Desnoods gaan die ouders ook maar weer terug. De criminaliteit zal schrikbarend afnemen en de gevangenissen 70% van hun bewoners kwijtraken.