zaterdag 7 april 2018

De griep houdt vol

Met dit mooie weer zouden we eigenlijk met de camper op pad moeten zijn. Maar helaas, ik ben ziek. Onder de overkapping is het zo'n 25 graden Celsius. Dus daar breng ik de dag door.
Ik ben nog steeds niet echt hersteld van de griepaanval. De griep bleef wat sluimeren, totdat ik afgelopen dagen last kreeg van mijn keel. Bij de eerste prikkels ben ik direct mijn keel gaan spoelen met speciale tabletten. Voorheen gebruikte ik Superol, maar dat wondermiddel wordt niet meer verkocht. Ik heb toen op advies van een apotheker een ander, vergelijkbaar product gekocht : Super Spoel. De tabletjes zijn ook geel van kleur en lossen snel op in wat water. Met dat mixje gorgel ik een paar keer per dag.
Met de oude vertrouwde Superol gaf het gorgelen vrij snel resultaat. Super Spoel werkt aanzienlijk minder snel / goed. Misschien is het een louter commerciële ingreep geweest : van dat nieuwe spul moet je meer kopen om het gewenste effect te bereiken. Het zou mij niet verbazen.
Ik heb dus een keelontsteking erbij gekregen. Het zal allemaal wel. Ik houd me maar koest en wacht tot mijn strotje weer genezen is.
De kleine Luuk keek mij verbaasd aan, toen opa hem eergisteren verwelkomde. Logisch, want ik had nauwelijks controle over de toonhoogte van mijn stem. Maar Luuk strekte toch beide armpjes naar zijn opa uit, om door hem gedragen en geknuffeld te worden. Wat een medicijn!