maandag 9 april 2018

Viktor Orbán wint verkiezingen


In Hongarije heeft Orbán met zeer ruime meerderheid de verkiezingen gewonnen. Een ultra rechtse partij kreeg ruim 20% van de stemmen. Maar Orbán heeft die partij niet nodig om een nieuwe regeerperiode te beginnen, omdat zijn partij in de zetelverdeling de meerderheid krijgt. De uitslag geeft aan dat Hongarije wars is en blijft van immigratie, open grenzen en tegen de EU-ratten die knagen aan de soevereiniteit van de lidstaten.
Ik herinner me nog de uitspraak van Krokodillentranen-Timmermans, die Hongarije een antisemitisch land waagde te noemen. Daarmee gaf Timmermans aan niet op de hoogte te zijn van de geschiedenis van Hongarije. Voor meneer Timmermans : het communistisch bewind in Hongarije werd met name door Joden geleid en gesteund. Vandaar de afkeer, die overigens weliswaar bestreden wordt maar logischerwijs nogal diep geworteld is. Ons land heeft het immers ook erg lang moeilijk gehad met de acceptatie van Duitsers?
De activiteiten van de Joodse miljardair Soros dragen niet bepaald bij tot een verbetering. Soros ziet graag dat landen opgeheven worden en iedereen zich overal op de wereld mag vestigen. Een utopie van een oude gek, zeg ik maar. Door het flink financieren van locaties en activiteiten, waar zich voornamelijk jongeren ophouden (o.a. universiteiten) probeert Soros zijn ideeën uit te dragen. Om die reden heeft Orbán Soros een schop onder zijn achterste gegeven. Overigens, Soros staat ook in Amerika als kwalijk figuur aangeschreven vanwege zijn ideologie, die enigszins aansluit op die van de EU t.a.v. de migranten.
Hongarije heeft eeuwen gezucht onder overheersing en nu het eindelijk een vrij land is, wil het zijn eigen soevereiniteit beschermen. Logisch. Wanneer zijn wij (West Europese landen) vrije staten geworden? Al 50 jaar geleden begon men hier te strijden voor de vrijheid van het individu, terwijl men in Oost Europa als land nog geknecht was. Jammer dat de EU geen rekening wenst te houden met de voorgeschiedenis en de lokale cultuur. Sinds de immigratiestroom door Merkel geïnitieerd werd begon de EU 'dwarsliggers' als Hongarije te dreigen en zwart te maken.  Niet alleen jammer, soms ook gaat de EU- houding gepaard met trekken die een dictatuur niet misstaan. Wat dat betreft heeft Orbán c.s. gelijk : de EU tast de soevereiniteit van de lidstaten aan. Viktor Orbán, een man met ruggengraat die staat voor zijn land.