zondag 29 april 2018

De Rijdende Rechter

Wie een paar afleveringen gezien heeft, heeft ze allemaal gezien. Het gaat telkens weer over buren, die mot met elkaar hebben. Waarover? Over niets. Nou ja, of bijna niets. Vaak betreft het de erfafscheiding en anders is het overlast in allerlei vormen. Helaas gedragen veel mensen zich tamelijk kinderachtig, met gebrek aan communicatie voorop.
Iemand met een enorm groot stuk grond maakt zich druk, omdat zijn buurman soms over zijn grond loopt om de heg te snoeien. De klager heeft wel een verrekijker nodig, om de overtreding te constateren. Het snoeiafval wordt overigens keurig opgeruimd. Het betrof in dit geval een weiland, waar de buurman langs de heg liep te werken.
Wat mij opvalt is dat er toch veel mensen zijn die niets leren van zo'n programma. Zo zie ik geregeld in andere tv programma's, waarin met name tuinen opgeknapt of ingericht worden, betrokken tuinlieden doodleuk een boom planten op nog geen een meter van de erfafscheiding. Klaar voor geruzie met de buren. Het zal wel met opzet gebeuren, met de bedoeling het programma van de Rijdende Rechter van afleveringen te voorzien.