dinsdag 24 april 2018

Israël is boos!

Natalie Portman heeft geweigerd de Genesis prijs in ontvangst te nemen. De prijs wordt toegekend aan personen die een waardig voorbeeld zijn voor Joden in het algemeen. Portman kan zich niet vinden in het beleid van de Israëlische regering ten aanzien van de Palestijnen. Ik kan me daar wel iets van voorstellen.
Aan de vele misdragingen van Israëlische militairen ten opzichte van Palestijnen wordt weinig ruchtbaarheid gegeven. Het land wordt gesteund door de VS en de VN. Israël doet voorkomen alsof enkel Palestijnen zich vijandig opstellen en misdragen. Dat is dus niet zo. Veel mensen van Arabische afkomst worden dagelijks getreiterd en/of mishandeld door Israëlische militairen en politie. Maar dat nieuws vind je niet in de MSM.
Het land is woest over de houding van Portman. Er gaan zelfs voorstellen om haar het Israëlisch paspoort te ontnemen. Dat zegt ook heel veel. Het feit dat ook in Israël geen plaats is voor een andere mening, blijkt ook uit bepaalde andere reacties. Zo wordt gesuggereerd als zou Portman door Palestijnen gehersenspoeld zijn. Hahaha! Ja, ik lach er maar om. Dat land zit nu eenmaal vol Joden rotstreken en heeft weinig positiefs geleerd van de Holocaust. Ik zeg : opdoeken die kunstmatig gecreëerde bron van ellende.