vrijdag 20 april 2018

Rusland hult zich in stilte

De Amerikaanse overheid wordt wat zenuwachtig vanwege de stilte na de aanval van dat land met steun van Frankrijk en de Britten op Syrische doelen. Rusland reageert nauwelijks. Het land beweert een aantal raketten onschadelijk gemaakt te hebben en een aantal raketten ongeschonden in handen  heeft weten te krijgen. De Russen claimen nu, dat ze hun afweersystemen verder kunnen verfijnen. Iets waar de eigenaren behoorlijk zenuwachtig van worden.
Door (trots) ruchtbaarheid te geven aan (nieuwe) NAVO steunpunten in een aantal oost Europese landen, heeft de NAVO de Russen in de kaart gespeeld. Al die centra zijn bevorderd tot hoofddoelen van het Russisch leger. Dus zo blij of trots moet je niet zijn met een militaire commandocentrale of wapenopslag in je dorp of stad.
Niet alleen militaire, ook financiële centra en centra waar zich knooppunten van communicatie bevinden (internet!) staan bovenaan op de lijst. Ik hoop dat iedereen zich verder koest zal houden. Een lastig iets, want Syrië is een zeer belangrijk doorvoerland van olie en gas voor zowel het westen als Rusland.