zaterdag 14 april 2018

Syrië niet Amerika wel

De VS heeft samen met de VK en Frankrijk Syrische depots en fabrieken gebombardeerd waar gifgas resp. opgeslagen en gemaakt wordt. Ondanks het aanbod van zowel Syrië als Rusland een onderzoek te komen doen in Douma. Jammer. Maar ook wel logisch, want de resultaten van zo'n onderzoek zouden het ongelijk kunnen aantonen. Er komen steeds meer berichten over gemanipuleerde en geregisseerde beelden.
Om de handen vrij te maken voor een eventuele escalatie in Syrië heeft de VS een ingrijpen in Iran gedelegeerd naar Saoedi Arabië. Dat boevenland is de grote vriend van de VS.
Ons land is ook betrokken bij het conflict in Syrië. Afgelopen week werd ons medegedeeld, dat onze piloten geen fouten hebben gemaakt en zich strikt gehouden hebben aan de orders. Dat zal allemaal wel, maar de grootste fout was ongevraagd een soevereine staat te bombarderen. Over de resultaten / effecten van de bombardementen onder vermelding van eventuele slachtoffers werd met geen woord gerept. Voor mij blijven die Nederlandse piloten ordinaire oorlogsmisdadigers. En begin maar niet over 'slechts uitvoerenden' want met Befehl ist Befehl kwamen veel Duitse militairen na WO2 ook niet weg. Nogmaals wij en andere westerse landen hebben daar niets te zoeken. Men pleegt een onrechtmatige daad.
Amerika is toch zeker ook niet gebombardeerd toen het land Vietnam en Cambodja met o.a,. Orange Agent aan het vergiftigen en met Napalm aan het platbranden was? Daar zijn miljoenen het slachtoffer van geworden. Amerika heeft trouwens ook veel gifgasvoorraden. Die zouden ook eens weggebombardeerd moeten worden. Dan maar de hele wereld zonder gifgas.
Ik ben blij dat Rusland zich vooralsnog rustig houdt. Poetin schijnt in het hele conflict de enige te zijn, die zijn verstand gebruikt.