woensdag 4 april 2018

Hoe bedoelt u? -2-

Minister Schouten van Landbouw is o.a. ook eindverantwoordelijke voor de Oostvaardersplassen. Afgelopen week deed ze een voor mij opvallende uitspraak. Ze zei (ik citeer) "...Je blijft met je handen van boswachters af. Zij voeren het beleid uit dat politici bedenken. Richt je pijlen dus niet op deze mensen van Staatsbosbeheer maar op de bedenkers, de politici......”
Het zette mij direct aan het denken. Het zijn immers ook de dames en heren politici, die vinden dat we op oorlogspad moeten. Zij dragen haat uit jegens andere landen / groeperingen en als de pleuris uitbreekt, dan.....moeten we volgens minister Schouten dus niet de 'vijand', de uitvoerders onheus bejegenen, maar  de bedenkers, de dames en heren politici. Waarvan akte, mevrouw.
Ik heb overigens zelf het idee, dat de animo voor het leger alsmaar verder afneemt. Ooit was het voor Koningin en Vaderland. Maar die tijd is allang voorbij. De jongelui vechten en sterven liever ergens in den vreemde voor een quasi vrijheid en/of democratie. Ons land is ons land niet meer.