donderdag 26 april 2018

't Blijft wennen

Er zijn allerlei fora op het internet, waar men terecht kan voor vragen en (hopelijk) goede antwoorden en/of oplossingen. Als een ervaren automonteur een vraag beantwoordt, dan kijk ik maar dom en luister / lees goed. Zo heb ik erg veel geleerd. Ik ben immers maar een doe-het-zelver? Weet ik veel? Met mijn 'hoge' opleiding weet ik meestal minder dan iemand met een 'lagere'. Dus ga ik met mijn 'hogere' opleiding naar een garage om daar de wagen door iemand met een 'lagere' opleiding te laten repareren. Ergo, er is geen verschil in niveau, wel in specialisme.
En toch zie ik geregeld reacties van mensen die geen automonteur zijn en het toch beter denken te weten. Dat is dan tot daar aan toe. Helaas reageren zij soms ook wat minnetjes naar nota bene een gediplomeerd en zeer ervaren automonteur. Ik let dus ook op wie wat zegt. Al zijn er uiteraard ook ervaringsdeskundigen.
Het valt me ook op, dat veel vragen onbeantwoord blijven of antwoorden krijgen die kant noch wal raken. Soms zijn ze grappig bedoeld, maar ik zie ze ook met een vervelende ondertoon. Zo vroeg iemand welke olie er in het carter van zijn auto moest. Een reactie was : 'Wat denk je zelf eigenlijk! Slaolie?' Dat soort reacties doen mij vermoeden dat een aantal forumleden dagelijks zit te loeren om even vervelend uit de hoek te kunnen komen. Het zijn waarschijnlijk de beroepspestkoppen van kantoor, die met pensioen zijn. Die naarlingen zitten de hele dag achter de digitale geraniums hun frustraties af te reageren. Ik kan daar niet aan wennen.
Zoals gezegd blijven veel vragen onbeantwoord. Vooral in situaties, waarin de vragensteller meer dan een vraag stelt. Ik maak wat dat betreft nog steeds gebruik van mijn schoolopleiding. Daar leerde ik een geschreven stuk puntsgewijs te beantwoorden, zodat niets vergeten werd. Nou ja, niets. Ik word ook alsmaar daagjes ouder.