donderdag 12 april 2018

Selectieve agressie

Vanwege een vermoedelijke gasaanval wordt militair alles in gereedheid gebracht om een oorlog te beginnen. We weten inmiddels wat er allemaal kan gebeuren in het Midden Oosten. Daar spelen alle betrokken partijen smerige spelletjes. Er is nog geen onderzoek gedaan, dus er zijn ook geen resultaten. Maar men staat klaar om te straffen.
De aanval heeft geleid tot zo'n 500 slachtoffers, zo stelt men, al was geen van de bronnen ter plekke aanwezig. Maar hoe zit het dan met mannen zoals Tony Blair en George Bush, die op basis van leugens voor miljoenen, ik herhaal : miljoenen slachtoffers gemaakt hebben in Irak? Die mannen lopen vrij rond en zijn nergens voor gestraft. Er zijn geen Britse en/of Amerikaanse bases gebombardeerd. Wat zeh g ik? Binnen de VN veiligheidsraad is er met geen woord over gesproken. Waarom niet? Omdat zij de westerse democratie en de vrijheid vertegenwoordigen? Bush zei vlak voor die oorlog tegen de Iraakse bevolking : “U verdient beter dan tirannie, corruptie en martelkamers, u verdient het om in vrijheid te leven. Ik verzeker iedere burger van Irak: uw land zal binnenkort vrij zijn.” Nou, dat hebben de Irakezen aan den lijve ondervonden.
Helaas heeft men niets geleerd van al de ellende die westerse landen inclusief Israël in het Midden oosten veroorzaken. De houding van onze politici is niet alleen beschamend, maar ook laf. De Nederlandse muis, die met de Amerikaanse olifant over de brug loopt en stoer roept : "Wat stampen we lekker hè?"