maandag 2 april 2018

Hoe bedoelt u?

In Duitsland zegt een minister dat de islam een beetje deel uitmaakt van Duitsland. Er volgt veel bla bla. Maar aan het eind van zijn tekst zegt meneer : "Het antisemitisme in ons land groeit. We moeten met name de immigranten beter instrueren..." Hoe bedoelt u? Bij mij komt het over als : we halen ellende binnen en gaan vervolgens die ellende bestrijden. Of gaan de Duitsers via de islam hun Jodenhaat stiekem weer oppakken?
Sergei Skripal, de Russische dubbelspion, wilde in 2013 liever niet geruild worden tegen gevangengenomen Russische spionnen. Hij wilde liever in Rusland zijn straf uitzitten. Zowel in Rusland als daarbuiten zou hij zijn leven niet meer zeker zijn. De Britse en de Russische geheime dienst zouden jacht op Skripal maken, vanwege zijn dubbelrol.
Er duiken nu camerabeelden op, waarop Skripal met zijn dochter te zien is. Iedereen die in de buurt van het stel komt wordt als verdachte aangemerkt. En dat zijn tot op heden alleen Britse burgers. De Skripals woonde overigens niet ver van een laboratorium waar..... o.a. giftige stoffen gefabriceerd worden. De Britse premier Theresa May heeft op vragen geantwoord, dat de resultaten van het OPCW onderzoek nog niet bekend zijn. Hoe bedoelt u, mevrouw May? Sorry hoor, maar u heeft Rusland toch al beschuldigd en de EU opgejut? Gaat u net als uw voorganger Blair leugens verspreiden om een oorlog te beginnen? Of moet het WK niet doorgaan?
En wat is de rol van Frankrijk bij het onderzoek? Het lijkt mij toch een interne Britse aangelegenheid. Krijgen die Fransen enkel de gifsporen of waren ze ook aanwezig toen die van de beide lichamen werden gehaald? Het riekt van alle kanten naar manipulatie. Het zal mij niets verbazen, wanneer de MI6 achter de aanslag zit. Maar dat zullen we dan nooit te horen krijgen.