zondag 29 april 2018

Red Bull clash

De beide Red Bull rijders Verstappen en Ricciardo vochten als kemphanen met elkaar. Ik zei nog tegen Sonja : "Ik zou toch even wat stalorders doorgeven, want dit loopt niet goed af." Maar de stalorders bleven beperkt tot "race each other". Nou dat hebben ze dan ook gedaan. Ik vond het niet slim en in commercieel en sportief opzicht zelfs dom van de RB raceleiding om die twee zo hun gang te laten gaan. Maar ja, wie ben ik? Deze stuurman zat met zijn pantoffels op de bank met een kopje thee of wel aan wal. Men kan de botsing ook positief zien : veel bekijks, dus veel reclame voor RB.
Net als bij voetbal is op voorhand vaak te zien of een speler meer dan één gele kaart zal krijgen. Een goede trainer doet dan tijdig een wissel, om het team niet te benadelen.
Het is me al eerder opgevallen dat ik reclames van Heineken op de circuits zie. Heineken heeft decennia het beleid gekend dat alcohol en snelheidssporten niet samen gaan. Om die reden bleef men van de circuits weg. Tijden veranderen. Vanwege Radler?
Afgelopen week is Sonja trouwens ook van achteren aangereden. De veroorzaker keek tijdens het filerijden richting een verkeerslicht 'even' op haar telefoon.... Het resultaat plastic schade en een pijnlijke nek.
Wat de F1 betreft : leuk om te zien dat de Ferrari's in de laatste rondes alsnog naast de pot piesten. Vettel verremde zich. Ik ben benieuwd wie nu de zwarte piet krijgt. Vorig seizoen zei men al : "Er was een tijd dat de motoren van Ferrari jankten, tegenwoordig zijn het de coureurs en het Ferrari team."