zondag 15 april 2018

Amsterdam en de paus

In Amsterdam begon men de vele toeristen flink beu te worden. Er kwamen maatregelen om de toestroom naar de hoofdstad wat in te dammen, zoals het niet meer mogen onderverhuren van je woning aan toeristen en/of vakantiegangers.
In plaats daarvan geeft Amsterdam liever de ruimte aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Hier vindt iets bijzonders plaats. In plaats van geld verdienen en de stad meer cachet geven is men in Amsterdam overgegaan tot belastinggeld weggeven, verhoging van de criminaliteit en verpaupering. Om hen aan gratis woningen te helpen wordt het kraken door de afgewezen asielzoekers gedoogd / toegestaan. Het beleid wordt ondersteund door de eigenaren van de panden dringend te verzoeken geen verzoek tot ontruiming in te dienen. En dat alles onder een VVD burgemeester die blijkbaar een flinke tik van de mallemolen heeft gekregen.
De Paus heeft ons opgeroepen nog meer migranten op te nemen. We hebben al een chronisch tekort aan woningen en dat wat beschikbaar komt gaat dus eerst naar geluk zoekende buitenlanders? Dat lijkt mij een vorm van discriminatie en vragen om problemen. Het lijkt mij beter dat de paus op pedo-jacht gaat in zijn eigen smerige kerk en de daders niet langer het hand boven het hoofd houdt. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom Maria niet lang geleden met opgetrokken rokken die kerk gillend heeft verlaten. Dankzij haar heeft die kerk nog steeds volgelingen.