zaterdag 28 april 2018

Een enquête

Vraag :  "Wie moet er volgens u burgemeester van Amsterdam worden?"

Van de ondervraagden zei 14% Femke Halsema, 15% had geen mening, 24% wilde Wouter Bos, 32% wil Willem Holleder en de rest zag liever El Chapo (aka drugsbaron Joaquin Guzman Loera) komen.
Zelf zou ik de voorkeur geven aan Louis van Gaal of Huub Stevens. Dat lijkt mij wat Sin City Amsterdam nodig heeft.
Trouwens, afgelopen week zag ik weer een buitenlands gezin. Een Pools gezin. Een hardwerkend en maatschappelijk meedraaiend gezin, waarvan de leden Nederlands verstaan en spreken. Hoera! Ja, er zijn er veel meer hoor, al wordt daar weinig aandacht aan besteed. Ze zijn ondergesneeuwd geraakt door allerlei negatieve berichten. Deze Poolse mensen en andere die willen aanpakken en meedoen zijn wat mij betreft van harte welkom in ons land.

Vraag : "Vindt u ook dat de alsmaar veranderende samenstelling van de Nederlandse bevolking in combinatie met de slappe mentaliteit van de overheid gepaard gaat met een toenemende aftakeling van de eigen cultuur, normen en waarden?"

Van de respondenten gaf 38%  "Ja", 15 % "Geen mening" en 47% "Ieke nite bekrijpe" als antwoord.
Deze uitslag overstijgt mijn mening over het burgemeesterschap van Amsterdam : Louis van Gaal moet de nieuwe minister president worden. Of Huub Stevens, aka 'der Hund'.