zaterdag 21 april 2018

Oude meuk op het circuit


Toch fijn wanneer een zoon je een leuke tip geeft : "Pa, er wordt met oude motoren en zijspannen gereden op het Midland Circuit!" Helaas kon ik niet direct te paard gaan, want er waren andere zaken gepland. Maar 's middags ben ik toch nog naar het circuit gereden. Bij Lelystad Airport (wat een indrukwekkende naam voor zo'n klein veld) moest ik even doorrijden, want de normale weg naar het circuit was afgesloten voor het verkeer. Vanwege de verbouwing van het vliegveld. Dat gaat ongeacht de fouten in de procedures en de protesten gewoon door. Geen probleem, want de overheid zelf is bezig, hè? Dat is anders dan wanneer een eigenaar van een recreatiepark begint te graven zonder vergunning.
Maar goed, ik ging naar het circuit. Toen ik de pit-lane betrad, gaf ik mijn ogen flink de kost. Dat is het extra leuke van zo'n evenement, je kunt overal kijken. Het was daar smikkelen en smullen wat de oude meuk betrof. Prachtig! Vooral de gedateerde accessoires en reclames op de motoren. Tja, en dan het geluid en de geur. Enkel nog een kroketje erbij en de week kan niet meer stuk! Haha!
Ik kwam zowaar onze zoon tegen. Samen hebben we wat rondgekeken en wat ritten op het circuit gevolgd. Maar wat was het daar warm zeg! Ik voelde mijn velletje bruinen, zo warm was het daar. Ik zag trouwens ook een leuk zijspan, een Weslake! Daar heb ik ook leuke herinneringen aan, opgedaan tijdens een vakantie in de Ardennen. Maar dit span zag er aanzienlijk 'schoner' uit dan dat van de twee baardmannen.
Op een gegeven moment stond er ook een oude Aprilia te roken en te janken. Dat oude ding reed overigens met een mooi huilend geluid over het circuit zijn rondes.
Ik sprak nog even iemand die een fraaie eencilinder Ducati desmo racete. Dat ding zag er als nieuw uit. Op mijn vraag of het niet lastig is om aan onderdelen te komen, zei meneer dat die nog steeds heel gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Er is zelfs een bloeiende handel in. Blijkbaar vinden nog veel meer mensen dat oude meuk best wel leuk is.