maandag 30 april 2018

Het blijft droog!

de uitdaging toen
Driemaal is scheepsrecht. Na de flinke regenbuien gisteren en afgelopen nacht heb ik vanmorgen eerst nieuwsgierig onder de motorkap van de Ducato. En? Droog! Zo, dus dat probleem is ook opgelost. Ik blijf het een vreemde constructie vinden daar bij die twee ventilatieroosters onder het raam. De aan de onderkant van de afdekplaat door mij gefabriceerde en gemonteerde slab die in de bak valt, heeft dus geholpen. Omdat het rooster eerder begint dan de bak (!), liep het regenwater via de eerste kolom openingen op de (rode) carrosserie, om vervolgens in de motorruimte te druppen. De eerste kolom van dat rooster heb ik daarom gedicht, zodat het water via kolom 2 direct in de bak valt. Ik kon vanmorgen glurend door het rooster zien, dat het regenwater nu wel via de bak afgevoerd wordt. Het blok was dus droog.
Als ik echt veel tijd over heb, demonteer ik de hele mikmak om de boel definitief en vooral goed te dichten. Ik maak dan een slab van rubber en maak de eerste kolom van het rooster dicht met een kunststof plaatje. Desnoods smeer ik er aan de onderkant een hele koker kit op; dat is van buitenaf  toch niet te zien.
een van de oorzaken
Er is behoorlijk veel regen gevallen. In het zuiden en westen van ons landje is op veel plaatsen wateroverlast geweest. En dat allemaal omdat wij tegels in de tuin hebben. Haha! Nee hoor, het is eerder omdat de overheid onze waterhuishouding niet goed voor elkaar heeft en liever meer asfalt legt. Onder de grond is onze waterhuishouding ook met een kruideniersmentaliteit aangelegd, net zoals veel bovengronds gebeurt.
Vanmorgen heb ik in de camper de boel weer eens nagelopen. Ik heb de vochtvreter verwijderd en de 12 volt dompelpomp weer in de bus gelegd. Die heeft in de slaapkamer overwinterd, nadat ik hem eerst schoongemaakt en doorgeblazen had. De leiding naar de kraan heb ik uiteraard ook leeggeblazen.
De komende week wordt het weer vanaf woensdag wat aangenamer. Dus wie weet. Ik heb afgelopen tijd de kaart van Europa besnuffeld. Frankrijk, Italië en naar het noorden Denemarken. Als laatste kwam ik in het zuiden van Polen terecht, dicht bij de Tsjechische grens.  Er zijn nog heel veel mooie plekjes te bezoeken.