vrijdag 6 april 2018

Gekheid zonder stokje

Een artiest is erg trots op zichzelf. Lange Frans is namelijk al 9 maanden clean! Zoiets komt breeduit in een krant. Ik houd het maar op komkommertijd. Laten we wel wezen, ik ben al bijna 70 jaar clean. Komt bij dat ik ook nog zo slim geweest ben en van enige zelfdiscipline heb laten blijken door helemaal niet aan de drugs te beginnen. Nee, ik hoef niet in de krant.
Na al dat gedoe rond de Russische ex-dubbelspion heeft Poetin nog steeds niet de gaskraan naar ons land wacht dichter gedraaid. Mij is geleerd, dat ik beter niet in de hand die mij voedt moet bijten. Maar wellicht hebben landen als Engeland en Amerika ons al beloofd extra gas te leveren mocht het zover komen dat de Russische gaskraan dicht gedraaid wordt. Dat Duitse gas vertrouw ik niet. Maar ja, ik ben bevooroordeeld.
In Londen worden meer mensen vermoord dan in New York. Tja, je moet ergens goed in zijn. Dit trieste record is al jaren geleden voorspeld door Britse politieagenten. Het geweld met messen en andere steekwapens nam schrikbarend toe. En de overheid deed niets. Hoewel, men liet nog meer kansarmen toe. Ook in Londen ziet het zwart van de mensen, die louter hun hand willen ophouden en via criminele wegen aan geld en goed komen. "Wat kijk je me? Ik ga je steken!", is daar schering en inslag. Aan de andere kant, die mensen moeten toch wat, hè? Net als de uitgeprocedeerde krakers in Amsterdam. Een gevolg van onze weinig doortastend optredende overheid, die dat soort maatschappelijke zwerfvuil veroorzaakt met haar kortzichtig beleid.
Veel kopers van huizen hebben de hulp van hun ouders nodig. Huh? Als je geen geld hebt, koop je toch niets? Oké, ik ben ouderwets en heb geen smartphone. En ook geen zak met geld. Dus ik weet niets. Afgezien van de uitspraak : de tering naar de nering zetten. Iets wat mijn moeder mij leerde. Sinds de komst van de euro zijn de kosten flink gestegen en de lonen gehalveerd gebleven. Het fenomeen tweeverdieners is daaruit geboren. Met één inkomen haalt men het eind van een maand niet meer. Er was even een tijd dat de partner ook wilde werken, maar daarna werd het al snel moeten. Zo goed gaat het met onze economie.