zaterdag 21 april 2018

Duur water

Nee, ik heb het niet over bier en al die andere zogenaamde watertjes. Ik heb het dit keer over de shoarma. Als ik die reepjes bak, moet ik tussentijds de koekenpan afgieten! Alsof ik aardappels aan het koken ben, wat een vocht! Daarna weer even op het vuur om het laatste beetje water uit de koekenpan te kunnen scheppen. Vervolgens begint voor mij pas het echte bakken. Het is al een tijd zo, dat producenten vlees en vis volpompen met water. De prijs die ik voor dat extra vocht moet betalen ligt aanzienlijk hoger dan die van het water dat uit de kraan komt. Het is de prijs van in dit geval shoarma. Of kip, rundvlees of vis.
Ik krijg er soms een beetje de pest over in, want dan denk ik dat ik aan het bakken en/of braden ben, maar dan ben ik aan het koken! De producent stelt dat het water nodig is om het vlees of de vis vers te houden. Ja, zo lust ik er nog een paar. Of eh... liever niet. Ik heb geen zin om dat vlees of die vis eerst te centrifugeren alvorens te gaan bakken.