zondag 8 april 2018

Weg met het dubbel paspoort

Al eerder schreef ik hoe ik tegen het gebruiken van de dubbele nationaliteit aankijk. In de meeste gevallen eten betrokkenen van twee walletjes. Wanneer het hen uitkomt. Als ze in het buitenland opgepakt worden, zijn het opeens Nederlanders. En als ze hier zijn, gedragen ze zich niet als Nederlanders. Doei, weg met die valse mentaliteit! Ik zou het heel gewoon vinden, wanneer die halve Nederlanders ook slechts de helft van een uitkering zouden krijgen en ook voor de helft van andere voorzieningen gebruik mogen maken.
Geert Wilders wil hen het stemrecht ontnemen. Ook prima. Een halve stem is toch ongeldig, dus dan maar geen stem. Als ze mogen stemmen gaat hun voorkeur vaak uit naar partijen met een anti-Nederlandse inslag. Dus weg met het stemrecht voor hen die een dubbele nationaliteit erop nahouden. Voor functies bij de overheid moet men enkel de Nederlandse nationaliteit hebben. Lijkt mij heel gewoon.
Mensen met een dubbel paspoort moet het Nederlands paspoort ontnomen worden, wanneer ze een misdrijf begaan. Geen overtreding (kan iedereen overkomen), maar een misdrijf. Na weer een misdrijf dienen zij uitgezet te worden. Desnoods het hele gezin, zoals in een aantal andere, gezond denkende landen het geval is. Het maatschappelijk vuil moet een keer aangepakt gaan worden. Om die reden vind ik het ongewenst om Nederlanders die in het buitenland een gevangenisstraf moeten uitzitten naar hier te halen.