maandag 23 april 2018

Van het Oostfront geen nieuws

Het nieuws probeer ik met enige afstand en nuchterheid te volgen. Zo ook de kwestie rond de gifgasaanval op de Russische dubbelspion. Meneer Skripal heeft 6 jaar in een Russische gevangenis vastgezeten. Dan denk ik : Al die jaren hadden Russen de tijd de man een 'natuurlijke' dood achter de tralies te laten sterven. En dat is niet gebeurd. Zouden de Russen na de uitwisseling van spionnen in Wenen zich onlangs plotsklaps bedacht hebben? Het gebruikte gifgas is levensgevaarlijk en vereist zeer speciale procedures om het te bewaren en te transporteren. Sporen vallen nauwelijks te wissen. Al met al geen werkwijze van de KGB, lijkt me. Overigens heeft de Russische chemicus de aanmaak van het gif uitvoerig beschreven in een boek dat vrijelijk te koop is. Mein Kampf is dat niet. Saillant detail :  Deze Russische chemicus woont al decennia in Amerika....
Tot slot : zou Poetin vlak voor het WK voetbal in zijn land het toernooi op het spel willen zetten voor de dood van een dubbelspion? Onzin dus.
Iets anders. Men waarschuwt voor Russische hackers, die het zelfs op mijn laptop gemunt zouden hebben. Vanwege mijn AOW uitkering? Tot op heden heb ik tijdens mijn jarenlang computergebruik nooit iets ongewenst waargenomen, dat uit Rusland afkomstig was. Nee, ik word wel geteisterd door allerlei Amerikaanse organisaties en personen. Onlangs is de hoeveelheid spam in mijn Inbox uit dat land fors gestegen. Net als allerlei reclame-uitingen. Maar van het oostfront dus geen nieuws. Zelfs niets over die Russische dieselkachel voor in de camper, die ik al tig keren via Google opgezocht heb. Als ik westerse producten opzoek, komen ze om de haverklap als pop-ups in beeld. Of zouden toch de Russen dat doen?