zaterdag 14 april 2018

Het Syrisch kaartenhuis

Zo noem ik het maar, de basis redenen om het land aan te willen vallen. Het nieuws meldt vreemd genoeg dat er sprake is van een waarschijnlijke gifgasaanval die vermoedelijk door het Syrische leger uitgevoerd is. Tot op heden is er geen bewijs van een aanval met gifgas, noch dat het Syrisch leger de dader is. Het geheel geeft aan hoe de politiek en de MSM ons proberen te overtuigen van de noodzaak van een oorlog in Syrië. Men  stapelt (oude) argumenten op met slechts één vooropgezet doel : een aanval rechtvaardigen. Als ik echter alles op een hoop veeg rest mij een kaartenhuis van allerlei vermoedens, aannames en vooral het vooraf bepaald voornemen om tot actie over te gaan, onder het mom van een onacceptabel, bruut regime.
In mijn beleving gaat het hier louter om één zaak : de olie en gasbronnen in Syrië. Het feit dat Rusland zich langs officiële weg in Syrië genesteld heeft en Iran het land steunt, zet kwaad bloed bij een aantal westerse landen met Amerika en Israël voorop, die zonder toestemming een soevereine staat binnenvallen en bombarderen.
De beelden van een vermeende gifgasaanval vind ik zelf nogal verdacht eenzijdig. Dat soort beelden komen meestal van één bepaalde groep -Wittehelmen-, waar men graag met kinderen solt ten behoeve van de propaganda. Ze doen voorkomen alsof een aantal kindercrèches of basisscholen getroffen is door de 'aanval'. Ik bedoel, ik zag relatief weinig volwassen slachtoffers in beeld. Maar ja, zielige kindjes doen het erg goed. Vaak zijn foto's knullig bewerkte oude foto's.
Nogmaals, er is nog geen enkel bewijs geleverd van een gifgasaanval. En vlak de rol van de zogenaamde Wittehelmen niet uit. Die anti-Assad hulporganisatie acteert ook op een bedenkelijk niveau en profiteert van haar aanzien en steun in het westen. Om die reden heb ik telkens vraagtekens geplaatst bij hun video's en berichten. Vlak Israël ook niet uit. Het land kent veel Jodenstreken.
Het geheel geeft veel weg van de manier waarop de aanval op de Russische dubbelspion in Engeland gepresenteerd wordt. Er zou gif in de bagage van de Russen gezeten te hebben, vervolgens ergens op een bank in een park (vreemd dat alleen Russen allergisch zijn voor dat gif, want andere bezoekers hadden er geen last van) en nu op de deurknop van hun woning, dus oké we gaan Rusland aanpakken. Wat een gemaakte toestand! En toch trappen velen daar in. Trump heeft in elk geval de focus die op hem rustte verlegd naar een mogelijke oorlog. Een bekend verschijnsel van volksleiders in nood.
Op het www zie ik dat ik als eenvoudige burger, niet de enige ben die zo zijn twijfels heeft. Een aantal gerenommeerde westerse deskundigen vindt de hele gang van zaken o.l.v. de VS erg bedenkelijk. Ook zij zetten grote vraagtekens achter de berichten rond de gifgasaanval. Een schrale troost.