donderdag 26 april 2018

Een tablet van school

Of ik erin geloofd heb? Nee, omdat zo'n tablet niet alleen voor leerdoeleinden ingezet wordt. Er staan namelijk ook spelletjes en andere ongein op en je kan zo het internet op. Tenminste, dat is wat ik tot nu toe gezien heb. Mijn verbazing steeg tot grote hoogte, toen ik hoorde dat de school denkt dat zo'n leerling kiest voor het huiswerk en niet voor de leuke spelletjes en sociale contacten. Die domme of goedgelovige leraren zijn er vast ook van overtuigd, dat een kind dat een zak patat krijgt en een bord fatsoenlijk eten, voor het laatste kiest. Haha! Ik zeg : "Hallo, dames en heren leraren u heeft te maken met pubers!"
Als ik dit soort wantoestanden zie, dan vind ik al dat geschreeuw om meer loon totaal onterecht. Ga maar eerst fatsoenlijk lesgeven. Oké, er zullen best leerlingen zijn die de discipline kunnen opbrengen om eerst hun huiswerk te doen. Maar die (vaak meisjes) vormen een uitzondering.
Zo'n tablet of notebook is niets meer of minder dan een hulpmiddel om te leren. Net als een rekenmachine, pen en driehoek. Spelletjes doen ze maar op een apparaat van thuis. Als ze klaar zijn met het huiswerk natuurlijk. Het wordt tijd dat het lerarenkorps zelf een tabletje krijgt. Eentje om helder denken bij hen op te wekken. Wat een onderwijswereld.