vrijdag 13 april 2018

Lichtzinnig

Het was behoorlijk mistig vanmorgen toen Fenna mij uitliet. Toen ze op haar hurken ging zitten om haar intern opgeslagen restafval te lozen (klinkt allemaal wat aangenamer voor de maag, dan wanneer ik gewoon het woord schijten gebruik), keek ik naar het voorbij razende verkeer. Opvallend veel automobilisten voeren verkeerde verlichting of zelfs geen, ondanks de vrij dichte mist.
Relatief veel auto's en vrachtwagens voeren enkel de dagrijlampen. Dus aan de voorzijde wel verlichting, maar aan de achterzijde niet. Ik heb al een paar keer gehoord, dat betreffende automobilisten denken, dat de verlichting van hun moderne voertuig in het algemeen automatisch geregeld zou worden. Maar dat geldt in veel gevallen enkel voor de drl's en die bevinden zich aan de voorzijde.
Ik zag ook auto's met parkeerlichten voorbijkomen. Natuurlijk kwamen er ook auto's zonder verlichting voorbij. Met als hoogtepunt een.... politiewagen. En dat alles op een 80 km weg, die even verderop overgaat in een autoweg waar men maximaal 100 km/uur mag rijden.