woensdag 22 februari 2017

Zweden in paniek

Nee, dit is geen bericht van Fox News. Het is een bericht van een Zweedse politieman. De Zweedse politieagent is zeer ongerust. De grote stroom van migranten, de daarmee samenhangende criminele bendes en het religieus extremisme vormen een groeiende bedreiging voor de Zweedse rechtsstaat, aldus de Zweedse politie.
Het interessante aan dit nieuws is, dat de agent vindt dat de Zweedse overheid alsmaar blijft volhouden dat het met de komst van al die migranten best wel meevalt. Er wordt flink met misdaadcijfers gemanipuleerd, om die beweringen overeind te houden, aldus deze meneer. De benauwde situatie rond migranten in Zweden is al vaker gemeld door gerenommeerde kranten. Met name in de tijd van de moordpartij door Breivik. Maar ook de Zweedse overheid blijft in de ontkennende fase hangen. Er zijn deskundigen die ervan overtuigd zijn, dat Zweden afglijdt naar een anarchie. Malmö staat te boek als de meest misdadige stad van West Europa. Voor de feiten hieromtrent moet men niet bij de reguliere Zweedse pers zijn. Die verzwijgt dergelijke info (van hogerhand?). Gelukkig is er ook eerlijke Zweedse pers, zoals Sydvenskan.
Ik blijf erbij, echte vluchtelingen en mensen die op een positieve manier willen bijdragen aan onze maatschappij, zijn altijd welkom. Voor de rest moet een strak uitzettingsbeleid gevoerd worden. Maar ja, onze Jan Salie overheden vinden het veel gemakkelijker een weerloos kind, dat nota bene hier geboren en getogen is, uit te zetten dan een import crimineel of illegaal.