zaterdag 4 februari 2017

Zekeringenkast doorgemeten

Zoals eerder gemeld, liep de accu van de camper stiekem leeg. Ik heb toen de bedrading, die de huishoudelijke apparaten voedde verwijderd. Sindsdien gebruik ik ook een massaschakelaar, om de hele mikmak van de accu af te sluiten. De accu had een gespleten persoonlijkheid. Hij was soms een autoaccu en soms een huishoudaccu.
Vandaag ben ik wat gaan snuffelen onder de motorkap en het dashboard. Ik wilde weten welke accessoires nog van 12 volt spanning werden voorzien, als het contact op OFF gedraaid is. Meten is weten, dus ben ik de zekeringenkast gaan doormeten. Dat op de zekeringen voor het klokje en de alarmverlichting nog spanning staat, lijkt mij logisch. Maarrrr op die zekering van het klokje staat meer, zoals de interieurverlichting, sigarenaansteker (ook geschikt voor sigaretten en joints en om gerafeld uiteinden van nylon touw dicht te branden) en de radio.
Na die twee zekeringen stuitte ik op nóg een zekering waar spanning op staat : die van de achterruitverwarming! Dat begreep ik dus niet. Maar ja, het wel een Italiaanse wagen. Op die zekering zit verder niets. Ik heb die zekering maar verwijderd, want we gebruiken die verwarming nooit.
Ik ben niet verder gegaan met mijn speurwerk. Ik zou dan per zekering met spanning de zaak verder moeten uitzoeken door accessoires los te koppelen. Daar had ik dus (nog) geen zin in.